Torniotuvan vapaaehtoistoiminta

Kylärinki

tornionjoki laituri maisema

Etsitkö mielekästä tekemistä ja lisää sisältöä elämääsi? Olisiko sinulla halua auttaa toista ihmistä, ja saada siitä itsekin hyvää mieltä?

Kyläringissä vapaaehtoistoiminnan muotoja ovat mm. ulkoilut, keskustelut, vierailut ja yhdessä osallistuminen eri tapahtumiin. Torniotuvan ohjaajat järjestävät Kyläringin vapaaehtoistoimijan ja häntä tarvitsevan Seniorin yhteen. Kylärinkiin etsimme kaiken ikäisiä vapaaehtoistoimijoita, joilla on tarjota omaa aikaa Senioreille.

Osaajakirstu

Olisiko sinulla jokin taito tai mielenkiinnonkohde mitä voisit mielelläsi ohjata, opettaa ja jakaa muidenkin iloksi?

Etsimme eläkkeelle jääneitä tai jäämässä olevia eri alojen harrastajia tai asiantuntijoita vapaaehtoisiksi Osaajakirstuun, jossa voi ohjata mm. liikunta-, laulu- ja näytelmäryhmissä sekä nettiopastajana. Eri asioiden osaajia tarvitaan vetämään ryhmiä tai harrastustoimintaa.

Meillä on jo mahtava joukkue mukana Osaajakirstussa, mutta jokainen lisätaito ja innostus, on tärkeää. Joten, jos koet tämän olevan sinua varten, tule mukaan jakamaan osaamisesi tai harrastuksesi muiden kanssa yhteiseksi hyväksi ja omaksi iloksi.Tärkeintä on innostus ja ihmisten välinen vuorovaikutus ryhmissä!

Tupakamraatti

Haluaisitko tulla pelaamaan esimerkiksi tuppea ja shakkia tai kutomaan yhdessä toisten kanssa viikonloppuisin tai iltaisin, Torniotuvan ollessa jo muutoin kiinni. Voit alkaa Tupakamraatiksi!

Tupakamraatti toimii vakituisten ohjaajien kaverina Torniotuvalla. Tupakamraatti voi osallistua toimintaan säännöllisesti tai olla esimerkiksi silloin tällöin jossain tapahtumassa mukana auttamassa sen järjestelyissä. Tupakamraatti voi myös pitää halutessaan Torniotupaa auki sen säännöllisten aukioloaikojen lisäksi.

Torniotuvan vapaaehtoisille

Torniotuvan ohjaajat ovat työajan puitteissa tavoitettavissa ja apuna sekä tukena vapaaehtoistoimijuuteen liittyvissä asioissa. Ohjaajat ovat Osaajakirstun ryhmien käynnistämisessä vapaaehtoisten tukena ja Kyläringissä ovat mukana ensimmäisellä kerralla, kun vapaaehtoinen ja Seniori tapaavat.

Järjestämme kaikille Torniotuvan vapaaehtoisille perehdytystä, koulutusta ja virkistäytymistä esim. yhteisretkillä. Tarvittaessa järjestetään toiminnanohjausta ulkopuolisen toiminnanohjaajan toimesta.

Torniotuvan vapaaehtoisten vertaistukiryhmä ”Kylärinki kokoontuu!” on Torniotuvalla joka kuukauden ensimmäinen maanantai klo 13. Mahdolliset muut kokoontumispaikat ja ajat ilmoitetaan henkilökohtaisesti vapaaehtoistoimijoillemme.

vapaaehtoistoiminta

Tule mukaan kivaan porukkaamme!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi kotisivumme kautta.

Ota rohkeasti yhteyttä lisäkysymyksissä Erikaan (puh. 040 1614041) tai Juuliin (puh. 040 4870084).